Diakonia - Människor som förändrar världen

Head of control/ chefcontroller


 Nu söker vi en:

Head of Control/Chefcontroller

Är du vår blivande kollega? Vi erbjuder dig ett spännande jobb i en internationell miljö där du, tillsammans med våra kompetenta medarbetare och partnerorganisationer, kommer att förändra världen!

Roll och uppdrag:
Som Chefcontroller kommer du att ha ett ansvar för ekonomifrågor och rapportera till vår administrativa chef. Chefcontrollern kommer till en nyinrättad tjänst och blir ett viktigt stöd till Diakonias ledning i strategiska och övergripande ekonomifrågor. Du har inget formellt personalansvar, men behöver motiveras av att arbetsleda kollegor i projekt/ och utvecklingsinsatser med målsättningen att stärka Diakonias ekonomiska styrning och uppföljning.

Chefcontrollerns huvudsakliga uppdrag är att:

Ansvara för ekonomistyrning, ekonomisk uppföljning och analys inom Diakonia.

Leda och utveckla arbetet inom ekonomiområdet, både på huvudkontoret och i samarbete med våra globala regionkontor.

Fortsätta utveckla och ansvara för att en systematisk internkontroll fungerar i hela organisationen.

Vidareutveckla Diakonias ekonomimodell.

Leda det dagliga arbetet inom huvudkontorets ekonomigrupp, idag fem personer.

Erfarenhet & kompetens:
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom ekonomi och erfarenhet av att leda ekonomiarbete i en decentraliserad organisation med kontor eller enheter som är geografiskt spridda. Du har erfarenhet från internationell verksamhet och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska. Erfarenhet av att arbeta inom en biståndsorganisation är meriterande, men inte ett krav.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad och självgående samt van att arbeta på eget initiativ. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att bidra till kollegors kunskap och ge stöd på ett pedagogiskt sätt. Självklart delar du Diakonias grundläggande värderingar - Solidaritet, Rättvisa, Mod, Åtagande och Ansvar.


Vi erbjuder:
Hos oss blir du del av en kultur som kännetecknas av engagemang och öppenhet. Vi erbjuder dig ett spännande jobb i en internationell miljö där du, tillsammans med våra kollegor och partnerorganisationer, har möjlighet att förändra världen! Arbetsplatsen är belägen i trevliga lokaler på huvudkontoret, Gustavslundsvägen 18 i Alvik.

Välkommen med din ansökan!
Du visar ditt intresse via signerarekrytering.se där du bifogar CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli Diakonias nya Chefcontroller. Vi tar helst emot din ansökan så snart som möjligt, men allra senast den 1 november.

Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter:
Priscilla Paulin, tel. 070-456 63 65 eller
Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare:
Akademikerföreningen: Robert Törlind, 08-453 69 27
Unionen: Annika Andersson, 08-453 69 20