Diakonia - Människor som förändrar världen
Partner till Diakonia i Zimbabwe Vill du leda en organisation som arbetar för att förändra världen på riktigt? Diakonia har verksamhet i 26 länder i 5 världsdelar. Här ser ser du några av volontärerna för vår samarbetsorganisation Musasa i Zimbabwe som jobbar för att stoppa våld mot kvinnor.

Generalsekreterare

Vi på Diakonia vet att det går att förändra världen. Men vi vet också att det tar tid och kräver envishet, uthållighet och mod. Vi stödjer projekt som gör att människor själva kan ta sig ur fattigdom och förtryck, genom 350 lokala organisationer i över 25 olika länder i fyra världsdelar. Diakonia har 23 kontor i världen med drygt 250 anställda. De båda kyrkorna Equmeniakyrkan och Svenska Alliansmissionen är Diakonias huvudmän.

Vi erbjuder dig:

Hos oss blir du del av en kultur som präglas av en gemensam värdegrund som bärs av kristna värderingar, jämställdhet, engagemang, öppenhet och arbetsglädje. Vi är inne i ett utvecklingsarbete av verksamhet och organisation för att möta framtidens utmaningar. Vi erbjuder dig ett spännande jobb i internationell miljö där du tillsammans med våra engagerade och kompetenta medarbetare och samarbetsorganisationer förändrar världen!

Vi söker:

Diakonia söker nu en generalsekreterare med erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete i fält och med djup förståelse av det civila samhällets roll och en stark övertygelse om dess förmåga att förändra orättvisa strukturer. Du bör vara väl förankrad inom kyrkan och ha en förmåga att leda en organisation med kompetenta och hängivna medarbetare som arbetar i miljöer som präglas av olika religiösa och kulturella sammanhang.

Generalsekreterarens uppgift är:

Att visionärt och strategiskt leda organisationen in i framtiden.

Att inför styrelsen ansvara för att verksamheten verkställs enligt årsmötets och styrelsens beslut.

Att företräda Diakonia inför huvudmän, organisationer, myndigheter, massmedia och allmänhet.

Vi vill att du har:

Lämplig akademisk utbildning.

Lätt att se helheter och leder och utvecklar genom att tillämpa ett strategiskt, kommunikativt och inspirerande förhållningssätt, samtidigt som du är tydlig och trygg i dina värderingar och i din roll som chef och ledare.

God erfarenhet av jämställdhets- och hållbarhetsarbete.

Dokumenterad erfarenhet av opinionsbildning, att kommunicera och debattera i massmedia samt att representera och företräda organisationen i olika sammanhang på svenska och engelska.

Gedigen erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete gärna från t.ex. ambassader, FN-organ, NGO:s och/eller kyrkornas internationella arbete. Du har en djup förståelse för det civila samhällets roll.

Ett välutvecklat nätverk inom biståndssfären och god erfarenhet av och förmåga till nätverksbyggande både i Sverige och internationellt.

God kunskap om och förtrogenhet med basen för vår verksamhet som är huvudmännens församlingar.

Meriterande är:

Erfarenhet av arbete i folkrörelse.

Övriga språkkunskaper som spanska och franska.

Ansökan senast den 31 januari 2020

I denna chefsrekrytering samarbetar vid med Lyttkens & Partners.

Välkommen med din ansökan. Ansök här

Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Rekryteringskonsult och vd Ann-Kristin Lyttkens 070 871 06 75

Har du frågor kring innehållet i tjänsten är du välkommen att kontakta:
Diakonias styrelseordförande Pether Nordin 073 022 26 21
Diakonias HR Director Lena Lundin 073 441 31 69

Har du frågor till de fackliga representanterna är du välkommen att kontakta:
Akademikerföreningen: Robert Törlind, 08 453 69 27
Unionen: Annika Andersson, 08 453 69 20

Tillträde och förordnande: Efter överenskommelse
Placering: Diakonias huvudkontor på Ekumeniska Centret, Alvik, Stockholm