Bild på äldre persons hand som håller i en broschyr på en marknad
Organisation

Charting a new course - rapport om Gaza

Ladda ner

För att undvika att våldet trappas upp måste återuppbyggnaden av Gaza komma igång snarast. I en ny rapport konstaterar vi att bara 27 procent av de utlovade medlen från det internationella samfundet hittills kommit in och situationen för människorna i Gaza är akut.

Det internationella samfundet bidrar till Gazabornas lidande genom att inte få till stånd återuppbyggnaden av Gaza. Våldet kommer trappas upp igen, om inget drastiskt sker. Detta konstaterar vi i en ny internationell rapport: "Charting a New Course: Overcoming the stalemate in Gaza".

Rapporten, som släpptes den 13 april 2015, sammanfattar situationen sedan kriget i Gaza sommaren 2014. Den är skriven av organisationer med långsiktigt engagemang för demokrati och mänskliga rättigheter i Mellanöstern: Diakonia, Individuell Människohjälp, Kvinna till Kvinna, Oxfam, Rädda Barnen och Svenska Kyrkan och 39 andra organisationer.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.