Diakonia - Människor som förändrar världen
Foto: AGIMS
Gå tillbaka

"Nu är vi alla hemma och maten räcker inte till. Men vi behöver äta."

I Guatemala delar vi ut mat och munskydd till utsatta kvinnor och familjer som drabbats av matbrist och förlorad inkomst. Vi har även startat en jourlinje dit kvinnor som utsätts för våld i hemmet kan ringa för hjälp.

– Jag har det svårt eftersom jag inte har tillräckligt med mat till mina fem barn nu när skolan är stängd. I skolan fick de frukost och min man brukade lämna hemmet klockan fyra på morgonen för att jobba. Nu är vi alla hemma och maten räcker inte till. Men vi behöver ju äta, säger Antonia Pirir.

Antonia har sedan pandemins utbrott tagit emot matpaket från Diakonia. Majs, ris, bönor, olja, pasta, smör, socker, soppor och ett munskydd paketeras och delas ut till kvinnor som tillhör Guatemalas ursprungsbefolkning. Ett matpaket för en familj är en akut insats som gör stor skillnad.

Hjälper kvinnor som drabbas av våld

Våld i hemmet är ett stort problem här i vanliga fall. Nu, med karantän och isolering, ökar risken. Guatemala är ett av de länder i världen som har högst andel mord på kvinnor och där våld har blivit en del av kvinnornas vardag. Arbetslöshet och isolering i hemmet leder till större risker för våldsutsatta kvinnor och därför har vi startat en jourlinje dit kvinnor kan ringa och få hjälp i akuta situationer. Behoven är stora – nu behöver vi din hjälp att nå ut till ännu fler.

Låt inte någon svälta

För 194 kr kan en familj äta sig mätt i två veckor. 

När du lämnat dina uppgifter kommer de att behandlas av Diakonia. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas.