Diakonia - Människor som förändrar världen
Foto: SRS
Gå tillbaka

Tvåbarnspappan Nazmul: ”Vi behöver all hjälp vi kan få”

När regeringen i Bangladesh stänger ner alla arbetsplatser förändras Nazmul Hudas liv över en natt.  Som dagavlönad målare står han plötsligt utan jobb. Hur ska han klara av att försörja sin stora familj på sju personer?

– Pengarna jag hade räcker bara till mat för en vecka, säger Nazmul Huda. Vi vuxna kan klara oss utan mat, men det kan inte barnen.

Nazmul Huda är 29 år och bor i Dhaka tillsammans med sin fru och deras två små barn. Till hushållet hör också hans föräldrar och yngre bror, som alla är beroende av  Nazmuls inkomst. I huset bor också fem andra familjer som de delar kök, toalett och badrum med.

– Vår yngsta är bara fyra månader och min fru behöver medicin för sin diabetes. Vi befinner oss i en situation där vi känner oss helt hjälplösa, säger han.

242 kronor räcker till matpaket för en familj

Bangladesh är ett av världens mest tätbefolkade länder. Huvudstaden Dhaka är ett myller av människor och hus tätt packade intill varandra. Här råder hårda restriktioner för att smittspridningen ska förhindras. Och här, precis som i alla andra länder där Diakonia arbetar, slår konsekvenserna obarmhärtigt hårt mot människor i svår fattigdom.

Nu gör vi en akut insats i Dhaka för att ge familjer stöd i form av basvaror som ris, potatis, baljväxter och hygienartiklar. Ett matpaket ger livsviktigt stöd till de mest behövande. 

Låt inte någon svälta

För 242 kronor kan en familj äta sig mätt i en vecka

När du lämnat dina uppgifter kommer de att behandlas av Diakonia. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas.