Diakonia - Människor som förändrar världen
Foto: SRS
Gå tillbaka

Tvåbarnspappan Nazmul: ”Vi behövde all hjälp vi kunde få”

När regeringen i Bangladesh stängde ner alla arbetsplatser förändrades Nazmul Hudas liv över en natt.  Som dagavlönad målare stod han plötsligt utan jobb. Hur skulle han klara av att försörja sin stora familj på sju personer?

– Pengarna jag hade räckte bara till mat för en vecka, säger Nazmul Huda. Vi vuxna kan klara oss utan mat, men det kan inte barnen.

Nazmul Huda är 29 år och bor i Dhaka tillsammans med sin fru och deras två små barn. Till hushållet hör också hans föräldrar och yngre bror, som alla är beroende av Nazmuls inkomst. I huset bor också fem andra familjer som de delar kök, toalett och badrum med.
– Vår yngsta är bara fyra månader och min fru behöver medicin för sin diabetes. När nedstängningarna gjordes kände vi oss helt hjälplösa, säger han.

Matpaket blev räddare i nöden

Bangladesh är ett av världens mest tätbefolkade länder. Huvudstaden Dhaka är ett myller av människor och hus tätt packade intill varandra. Här infördes hårda restriktioner för att hindra smittspridningen. Och här, precis som i alla andra länder där Diakonia arbetar, slår konsekvenserna obarmhärtigt hårt mot människor i svår fattigdom.

Diakonia fanns på plats och gjorde snabbt en akut insats i form av matpaket, ett livsviktigt stöd för drabbade familjer. Vi arbetar även på lång sikt med arbetares rättigheter och tack vare den utbildning som Nazmul tidigare fått kunde han få del av regeringens stödpaket. Nu börjar familjens återhämtning, och tack vare den kunskap Nazmul fått genom utbildningen är han bättre rustad i en utmanande tid.

Ge en gåva

Stöd familjer under coronakrisen

När du lämnat dina uppgifter kommer de att behandlas av Diakonia. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas.