Hjälparbetare bär kartong med förnödenheter
Nyhet

Stöd de drabbade efter explosionen i Beirut!

2020-08-07

Den kraftiga explosionen i Libanons huvudstad Beirut har lämnat stor förödelse efter sig. Diakonia har tillsammans med våra samarbetsorganisationer på plats redan påbörjat humanitära insatser för att hjälpa de drabbade. Genom att ge en gåva kan du vara med i det arbetet.

Den kraftiga explosionen innebär ytterligare en hård prövning för ett folk som redan lidit svårt av inbördeskrig, internationella konflikter och ett samhälle i ekonomisk kris.

Årtionden av korruption har berövat människor förtroendet för både institutioner och det politiska systemet vilket gör att civilsamhället är viktigare än någonsin.

Diakonias samarbetsorganisationer på plats har fått skador på sina kontor och lokaler, och även vårt kontor fick fönstren krossade av tryckvågen, men inga medarbetare har kommit till skada. Nu fokuserar de på att hjälpa de drabbade. Vår samarbetsorganisation Arc en ciel har stor erfarenhet av humanitära insatser i krissituationer och är kända för att komma igång snabbt och arbeta effektivt.

Behoven är enorma och genom att ge en gåva till Diakonia kan du vara med och hjälpa de drabbade i Libanon.


Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.