Ett äldre skrattande par i utomhusmiljö
Nyhet

Få hjälp att skriva ditt testamente

2023-09-11

Har du någon gång funderat på att skriva ett testamente? I så fall har du chansen nu! Den 11 september startar Testamentesveckan - en kampanj för att öka kännedomen om möjligheten att ge testamentsgåvor. Under hela veckan är det kostnadsfritt att skriva ett testamente med hjälp av Lawlys jurister. Du får det dessutom utskrivet och hemskickat.

Diakonia är en av 19 ideella organisationer som tillsammans är initiativtagare till Testamentesveckan. Att ge en gåva genom ditt testamente är en möjlighet att ge omtanken nu, och gåvan sen. Men många människor vet inte om att det är möjligt att skriva in en eller flera organisationer i sitt testamente.

Testamentesveckan vill öka kännedomen om att ge testamentsgåvor till ändamål som ligger en varmt om hjärtat. Är det något som du har funderat på ska du passa på nu! Under hela veckan (11-17 september) är det kostnadsfritt att skriva ett juridiskt korrekt testamente, och du får det dessutom utskrivet och hemskickat på arkivbeständigt papper (begränsat antal, först till kvarn).

Med hjälp av Lawlys digitala tjänst tar det mindre än en kvart att skriva ett testamente. Det enda du behöver göra är att svara på cirka tjugo frågor om hur din situation ser ut, och hur du vill ha det. Sedan har du ett juridiskt korrekt testamente, färdigt att skriva under och få bevittnat.

Kostnadsfritt webbinarium

Har du frågor och funderingar kring att skriva ett testamente? Då är du varmt välkommen till ett webbinarium den 13 september kl 11:30-13:00. Juristen Josefine Frisk kommer att gå igenom allt du behöver veta om att skriva ett testamente. Självklart är det helt kostnadsfritt att vara med på webbinariet!

Har du personliga frågor att reda ut innan du skriver? Då kan du boka femton minuters kostnadsfri rådgivning med en av Lawlys familjejurister först.

Kika också gärna in på testamentesveckan.se/tips och testamentesveckan.se/faq där du hittar en massa bra saker att veta om arv och testamenten!

En äldre kvinna plockar ett äpple i ett träd.

En gåva till min drömvärld

Marianne Gustafsson i Karlstad har valt att testamentera en gåva till Diakonia. Hon berättar för oss:

– Jag drömmer om en värld där alla människor är lika mycket värda, en värld där ingen saknar mat och vatten och där vi alla har en tillhörighet i livet. Att testamentera till Diakonia känns naturligt.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.