Nyhet

Cykla Halvvättern med Diakonia och Stephan Wilson

2023-11-08

Den som är redo för en utmaning och samtidigt vill göra en insats för världen har nu chansen att cykla Halvvättern 2024 tillsammans med tv-personligheten Stephan Wilson. Det finns sammanlagt 150 platser och cyklisterna kommer att följas åt, peppa varandra och samtidigt samla in pengar till Cykelprojektet i Bangladesh.

Halvvättern 2024 går av stapeln den 8 juni och de 150 kilometerna kommer att cyklas i ett lagom fort tempo. Under månaderna inför loppet kommer de 150 utvalda cyklisterna att peppa varandra och utbyta erfarenheter inför loppet i en gemensam Facebookgrupp. Under loppet följs de åt och sprider budskapet om att en cykel kan förändra livet för en flicka.

– Att få fortsätta inspirera till rörelse samtidigt som jag kan bidra till att fler får känna till Cykelprojektet känns toppen för både kropp och knopp, säger Stephan Wilson som redan i somras cyklade Vätternrundan (315 km) tillsammans med Diakonia. Jag tror att jag och de 150 andra cyklisterna inte kommer ha några som helst problem med motivationen i alla fall. För oss är cykeln ett utmärkt träningsredskap men för flickorna i Bangladesh kan cykeln förändra liv.

Cykeln är lösningen

Cykelprojektet i Bangladesh drivs av Diakonia utifrån idén att något så enkelt som en cykel är en nyckel till frihet, utbildning och ett skydd mot barnäktenskap. På landsbygden i Bangladesh kan inte flickor röra sig fritt utan behöver sällskap när de ska ta sig från punkt A till punkt B. Men om ingen kan följa med och vägen till skolan är lång, tvingas många flickor stanna hemma och riskerar att giftas bort tidigt.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.