Nyhet

20 miljoner kronor till arbetet för en mer rättvis värld

2024-03-15

På Svenska Postkodlotteriets galakväll den 14 mars stod det klart att 61 ideella organisationer får dela på 1 021 711 232 kronor från Postkodlotteriet 2024. Som en av organisationerna i Postkodfamiljen har vi fått 20 miljoner kronor i stöd det här året.

– Vi vill tacka alla lottköpare. Tack vare er har vi under 2023 kunnat göra hur mycket som helst. Bland annat detta:

 • I Bangladesh lärde sig ytterligare 566 flickor att cykla genom Cykelprojektet och arbetet för flickors rättigheter fortsätter.
 • I Honduras fick 383 människorättsförsvarare livräddande skydd inom 24 timmar genom Diakonias skyddsfond.
 • I Somalia fortsatte arbetet med att stärka bönders möjlighet till försörjning genom odlingskurser och byggandet av växthus.

  Det är bara tre exempel på hur Diakonia gjort skillnad tillsammans med Postkodlotteriet, säger Mattias Brunander, generalsekreterare på Diakonia.

  Totalt delades över en miljard kronor ut till ideella organisationer som jobbar med barn och unga, djur och natur, forskning och hälsa, demokrati och samhälle, klimat och miljö, samt idrott och friluftsliv. Alla organisationer är olika men har samma mål- att tillsammans göra världen bättre för människa, djur och natur.

  Genom åren har Diakonia sammanlagt fått hela 262 887 999 miljoner kronor.

  #Postkodeffekten

  Med över en miljon lottköpare är Postkodlotteriet Sveriges största lotteri, men också Sveriges största privata givare till ideell sektor. Idag genererar lotteriet en miljard kronor om året till över 60 organisationer som arbetar för att göra världen bättre. Det är det som är Postkodeffekten och du kan läsa mer här.

  Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

  Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.