Diakonia - Människor som förändrar världen
Kampanjen Act now for climate justice vill se ett rättvist och ambitiöst klimatavtal vid klimatmötet COP21 i Paris 2015. Foto: ACT Alliance

Res till Paris som klimatambassadör

Vill du jobba för klimaträttvisa tillsammans med oss? Tillsammans med Svenska Kyrkan kommer Diakonia att arrangera en resa till klimatmötet i Paris 26 november-2 december 2015. Du har chansen att få åka med!

2015-07-07

Tillsammans med Svenska Kyrkan kommer Diakonia att arrangera en resa till klimatmötet i Paris. Vi kommer att vara med när pilgrimer och karavaner anländer och när förhoppningsvis en miljon namnunderskrifter överlämnas till Frankrikes regering som är värd för mötet. Resan planeras 26 november-2 december.

Ta chansen och bli ambassadör för klimaträttvisa

Diakonia vill bjuda in dig som är intresserad till resan genom att bli klimatambassadör. Som ambassadör förväntas du delta i en utbildningsdag i Stockholm den 20 september samt arrangera två samlingar under hösten och kampanja för namninsamlingen. Ambassadörerna betalar bara sin mat under resan.

Ansök senast 1 september

Är du Diakoniaombud eller Diakoniaaktivist kan du anmäla ditt intresse genom att skriva ett mail till sara.hugosson@diakonia.se och berätta om dig själv och vad du kan göra för kampanjen.

Är du medlem i Equmeniakyrkan eller equmenia kan du anmäla intresse till malin.emmoth@equmenia.se.

Ett annat alternativ: Res med till självkostnadspris

Det kommer också att finns möjlighet att följa med till Paris till självkostnadspris (ca 4 000 kr). Resan går med buss och innebär enklare boende i Paris samt deltagande i manifestationer och aktiviteter kopplade till klimatmötet. Även här är sista anmälningsdag 1 september till sara.hugosson@diakonia.se.