Diakonia - Människor som förändrar världen
Elizabeth Mutunga är en av bönderna i projektet Diakonia driver i Kitui, i Kenya. Elizabeth Mutunga är en av bönderna i projektet Diakonia driver i Kitui, i Kenya.

Så arbetar Diakonia

Diakonia arbetar med långsiktigt bistånd. Vi stödjer eldsjälar som tillsammans med andra driver projekt som gör att människor själva kan ta sig ur fattigdom och förtryck. Diakonia driver som regel inga egna projekt. Istället stöttar vi drygt 400 lokala organisationer i över 30 länder.

Ett långsiktigt och tålmodigt arbete

Vi vet att det går att förändra världen. Men vi vet också att det tar tid och kräver envishet, uthållighet och mod. De organisationer vi samarbetar med får oftast stöd av Diakonia under många år.

Det är människor som förändrar världen

"Människor som förändrar världen" är Diakonias motto. Vi syftar på de modiga eldsjälar som omvandlat sin ilska till drivkraft. De vet vad som måste förändras och hur det ska göras. Vi syftar också på dig som genom aktiviteter i Sverige är med och förändrar världen. Du som ordnar utställningar, seminarier, temadagar eller ger en gåva till vårt arbete: Du gör världens skillnad!

Global strategi med övergripande mål

Du som vill fördjupa dig i Diakonias arbete kan ladda ned dokumentet "Global strategy 2015-2020". Här kan du läsa om Diakonias övergripande mål och ramarna för vårt arbete.

Diakonias globala strategi 2015-2020

NamnStorlekFiltypLadda ner
Diakonia global strategy (på engelska) 4591 KB PDF