Diakonia - Människor som förändrar världen

Nicaragua

Diakonias arbete i Nicaragua är fokuserat på Atlantkusten där den extrema fattigdomen är som mest utbredd och arbetstillfällen saknas. De sårbaraste är ungdomar, kvinnor och människor som tillhör folkgruppen mesquitos. Den extrema fattigdomen gör att många ser sig tvingade att lämna området, och lever som migranter i andra delar av landet eller utomlands.

I Nicaragua stödjer Diakonia morganisationer som arbetar med att stärka respekten för de mänskliga rättigheterma, jämställdhet och social och ekonomisk rättvisa.

Mänskliga rättigheter: Vi arbetar framför allt för att stärka kvinnornas, ungdomarnas och urfolkens rättigheter. Vi jobbar också för ungdomars ledarskap och för kollektiva rättigheter för urfolk och afronicaraguaner på Atlantkusten.

Jämställdhet: Vi arbetar med organisationer som ger juridiskt stöd till kvinnor som utsätts för våld. 

Social och ekonomisk rättvisa: Vi stärker kvinnor så att de kan starta egna ekonomiska projekt som gör dem självförsärjande. Vi fokuserar på hållbar utveckling.

Läs mer om Diakonias arbete i Nicaragua

 • ”Vi har rätt till halva makten och vi tänker inte ge oss”

  Diakonias samarbetsorganisation Asociación de Mujeres Indígenas de la Costa Atlántica de Nicaragua (AMICA) försvarar sedan 20 år tillbaka kvinnors rättigheter på Atlantkusten i Nicaragua. – Vårt arbete är att...
 • "Jag vill vara en förebild för andra i byn"

  Atlantkusten i Nicaragua är en en självständig region och också den fattigaste delen av landet och våldet är utbrett. Diakonias samarbetsorganisation arbetar med utbildningsprojekt för ungdomar, för att få bukt...
 • Nicaragua: Ett steg i taget

  Nio år gammal började Hency Castillo ta droger – för att hans pappa gjorde det, och för att fly misshandeln i hemmet. I dag är han 18 år och drogfri – mycket tack vare Diakonias samarbetsorganisation CEPREV i...
 • Här fortsätter den hårda kampen om mark

  Fattigdom och diskriminering försvårar livet för ursprungsbefolkningen i Nicaragua. Diakonias samarbetsorganisation IPADE jobbar för att förbättra deras situation.