Diakonia - Människor som förändrar världen

Radion besöker Diakonias Världens barn-projekt

I Myanmar får arbetande barn bättre villkor, i Thailand kämpar statslösa för att få gå i skolan och i Bangladesh kan teatern hjälpa flickor att slippa bli bortgifta. Världens barn-kampanjen är i full gång och Sveriges Radios Anna Carlsson har varit och träffat några av de samarbetsorganisationer till Diakonia som jobbar för att förbättra barns vardag.

2016-09-23

Myanmar: Jobbar mot barnarbete

I Myanmar/Burmas huvudstad Rangoon bor många barn under slavliknande förhållanden i teshoppar där de serverar och diskar nätterna igenom. 12-åriga Papa Cho jobbar 12 timmar om dygnet men skulle allra helst gå i skolan. Lyssna på Sveriges Radios reportage där vi också får möta Diakonias samarbetsorganisation ADD som jobbar för att förbättra barnens villkor.

Thailand: Kämpar för skolgång

15-årige Wakuloo som bor i norra Thailand är statslös. Med hjälp av Diakonias samarbetsorganisation DCCN kämpar han och hans familj för thailändska medborgarskap som ger det som de i dag saknar – rätt till sjukvård, skolgång och möjligheten att bestämma över sin egen framtid. Lyssna på reportaget här

Bangladesh: Teater stöttar flickor 

Flickor i Bangladesh blir ofta bortgifta i 12- eller 13-årsåldern, då förväntas de sluta skolan och ta ansvar för hushållet. 14-åriga Nargis var nära giftermål när hon kom i kontakt med en stöd- och teatergrupp som Diakonia stöttar. Läs mer om när Sveriges Radio träffade Nargis här.