Diakonia - Människor som förändrar världen
Bo Forsberg Bo Forsberg på fältbesök i Kambodja. Foto: Charlotte Pert

Ny bok samlar Bo Forsbergs erfarenheter från över tjugo år

I över tjugo år var han generalsekreterare för Diakonia och gav röst åt utsatta människor. Bo Forsberg har varit med om apartheidregimens fall i Sydafrika, kampen för demokrati i Burma/Myanmar och mycket mer. Nu har några av hans reflexioner samlats i boken Resan till befrielse.

2017-11-15

I boken blandas berättelser om möten med människor med samtidsanalyser och betraktelser över bibeltexter. Och Bo Forsberg återkommer till det som alltid varit hans mantra: att en annan, bättre värld är möjlig, men förändringen måste komma underifrån, med människor i centrum och personer som kan, vill och vågar arbeta för en befriad värld.

I en tid då samhället och världen runt oss kan tyckas mörk och nedslående så kommer Bo Forsberg med hopp och tanken att det är möjligt att mäkla fred, skapa välstånd och hållbar utveckling och montera ner förtryckande strukturer. Det visar hans erfarenheter från världen över.

Några av texterna i boken har tidigare delats i P1:s program Tankar för dagen. Dessutom bidrar journalisten och författaren Marika Grieshel med fyra porträtt av människor som Diakonia har i sitt kontaktnät för en rättvisare och fredligare värld. Boken ges ut på Marcus Förlag och här kan du köpa den.