Diakonia - Människor som förändrar världen

Diakonia lanserar Barnens tankesmedja

Varför har kvinnor lägre lön än män? Och varför blir bara gubbar statsministrar? Det är ett par av alla frågor som barn ställt i Barnens tankesmedja. En arena där barn kan prata om mänskliga rättigheter och smida planer för att förändra världen. Barnens smarta och kluriga frågor kommer att skickas till politikerna under valåret.

2018-01-30

Idéen bakom Barnens tankesmedja är öka barns delaktighet och inflytande i samhället, och få upp de mänskliga rättigheterna på agendan under valåret. Barnens tankesmedja är en politiskt obunden arena där barn genom workshops med pyssel, lekar och övningar kan prata och fundera om mänskliga rättigheter.

En påminnelse till politikerna

Samtidigt vill Diakonia också samla in barns egna frågor om världens orättvisor och skicka dessa till svenska politiker inför valet, som en påminnelse till dem att sätta mänskliga rättigheter först. 

– Du som har barn, jobbar med barn, är lärare, scoutledare, som känner någon med barn, alla kan vara med och fånga upp barns kloka frågor om samhället och världen och vidareförmedla dem till politikerna under valåret. Jag är så nyfiken på alla barns frågor, och såklart väldigt nyfiken på vad politikerna kommer svara, säger projektledaren Sara Hugosson.

Stöd vår kamp

Ju fler frågor vi får in desto större chans att våra politiker svarar. Följ oss och stöd vår kamp för att få raka svar på politikernas syn på mänskliga rättigheter. Med start i mitten av maj kommer frågorna att skickas till politikerna.

Vill du också prata mänskliga rättigheter med barn?
På barnenstankesmedja.se kan du ladda ner ett pysselkit för yngre barn och ett metodmaterial för barn 10 år och uppåt. 

Tips på vad du kan göra!

Samla scoutgruppen i kyrkan till en kväll med Barnens tankesmedja i fokus.

Använd materialet på en barnsamling.

Tipsa lärare om materialet.