Diakonia - Människor som förändrar världen
Barnen leker inne på Church of Saint Porphyrius gård i Gaza medan deras föräldrar köar för mat.

Akut hjälp till Gaza

Situationen i Gaza är nu mycket svår och Diakonia bistår de kyrkor i Gaza som öppnat sina dörrar för människor, både muslimer och kristna, som tvingats fly sina hem. Hjälpen förmedlas via Caritas som arbetar dygnet runt för att möta behoven. 

2014-07-23

Med stängda gränser finns ingenstans att fly

Gazaremsan är en liten yta och oerhört tätbefolkad. Eftersom Gazas gränser är stängda flyr människor mellan olika områden i Gaza när de varnas om att deras hem kommer att bombas. Kyrkorna fylls nu av människor, både muslimer och kristna, som försöker undkomma striderna.

- Hjälp behövs framför allt med mat, hygienartiklar, mjölkpulver och blöjor, säger Haneen El Sammak, som arbetar för Diakonia i Gaza. Hon besökte igår en av kyrkorna där redan 1 000 personer tagit sin tillflykt.

Vi är på plats

Mat, bränsle till generatorer, täcken och annat som behövs kan köpas av hjälparbetarna inne i Gaza vilket är en förutsättning eftersom det är mycket svårt att föra in humanitär hjälp i Gaza utifrån.

Diakonia förmedlar nu akut humanitärt stöd men fortsätter samtidigt det långsiktiga arbetet, särskilt arbetet för att bevaka mänskliga rättigheter och att internationella humanitära lagar följs.

Var med i Diakonias insamling för att snabbt kunna möta de akuta behoven. Vi behöver dig.

Ge en gåva till katastroffonden