Diakonia - Människor som förändrar världen
I Bangladesh arbetar vi för kvinnor och flickors rättigheter. Tillsammans med vår samarbetsorganisation MKP använder vi cykeln som ett verktyg i kampen för jämställdhet. I Bangladesh arbetar vi för kvinnor och flickors rättigheter. Tillsammans med vår samarbetsorganisation MKP använder vi cykeln som ett verktyg i kampen för jämställdhet. Foto: Niranjan Shrestha

Praktikant inom kommunikation: Var med och förändra världen!

Är du intresserad av sociala medier, analys och kommunikation? Då har du i höst chansen att arbeta på en arbetsplats som gör grym kommunikation och arbetar för en rättvis värld!

2018-05-08

Vi söker en praktikant på heltid under höstterminen 2018. Att göra praktik på Diakonia är utvecklande och roligt. Vi söker dig som brinner för användarcentrerad kommunikation och marknadsföring, som älskar digitala kanaler och vill lägga din tid på att göra världen mer rättvis.

Som praktikant hos oss ingår du i vårt kommunikation- och insamlingsteam och har som främsta uppgift att delta i Diakonias arbete med kommunikation och varumärke.

Praktiktiden är på heltid (7,5 timmar/dag), kvälls- och helgarbete kan förekomma. Praktiken är oavlönad och praktikanten måste vara inskriven på universitet, eller motsvarande.

Uppdragsbeskrivning

Vårt kommunikationsarbete handlar om att öka kunskapen om globala frågor och utveckling, samt om Diakonias arbete bland allmänheten. Vi arbetar målstyrt i flera olika kanaler, både analogt och digitalt, för att nå bästa möjliga effekt; det vill säga ökad kunskap och engagemang hos våra målgrupper.

Som praktikant kommer du att arbeta tillsammans med våra kommunikatörer och marknadsföringsansvarig och planera kommunikationen från start till mål. Beroende på ditt intresse och spetskunskaper finns möjligheter att fokusera arbetet på olika delar av vår kommunikation; skrivande, formgivning, filmproduktion, webbutveckling, analys med mera.

Som praktikant kommer du att samarbeta med Diakonias olika avdelningar och få en god insikt i hela Diakonias arbete och organisation.

Kvalifikationer

Utbildning eller under utbildning med fokus på kommunikation/marknadsföring

Intresse och engagemang för utvecklingsfrågor

Initiativrik och nyfiken

Erfarenhet av kommunikationsarbete

Uppdragsperiod

Sep 2018 – Jan 2019 (kortare praktikperiod kan också fungera, minst 10 veckor).

Placering

Diakonias huvudkontor, Kommunikation och insamling, Gustavslundsvägen 18, Alviks Torg, Stockholm. 

Ansökan

Skicka din ansökan och cv till victoria.gillberg@diakonia.se senast den 22 maj 2018.