Diakonia - Människor som förändrar världen

Är du vår HR-partner?

Diakonias HR-avdelning står inför en utvecklingsresa och söker dig som tillsammans med HR-chef och kollegor vill arbeta fram en modern och lättillgänglig HR-funktion. Välkommen med din ansökan senast den 25 februari.

2018-02-07

Vi vet att det går att förändra världen. Men vi vet också att det tar tid och kräver envishet, uthållighet och mod. Genom 400 lokala organisationer i 30 länder stödjer vi projekt som gör att människor själva kan ta sig ur fattigdom och förtryck. I Sverige arbetar vi med att öka kunskap, väcka engagemang och bilda opinion. Läs gärna mer om oss här på: www.diakonia.se

Om rollen som HR-Partner 

Du kommer att arbeta självständigt och operativt med att i första hand stödja huvudkontorets chefer i HR-frågor. Det är till exempel, kompetensförsörjning och rådgivning i avtals- villkors- och försäkringsfrågor.  

Du kommer tillsammans med kollegor vara en viktig nyckelperson i HR-avdelningens uppdrag att arbeta med; lönekartläggning, kompetensanalys, medarbetarundersökning, mångfalds- och jämställdhetsplan, systematiskt arbetsmiljöarbete mm.

Tillsammans HR-chef och de kollegor som finns på våra regionkontor kommer du vara med och utveckla Diakonias globala HR-funktioner.

Vi vill att du har

Personalvetarexamen eller motsvarande och ett par års relevant erfarenhet

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har

 Ett specialintresse inom HR som du vill utveckla dig inom

Erfarenhet av att arbeta med HRM-system

Kunskaper i spanska eller arabiska

Erfarenhet av arbete från idéburen organisation

För att trivas hos oss tror vi att du

Uppskattar att få utveckla rutiner och processer så att de blir effektiva och användarvänliga

Är strukturerad, service- och samarbetsinriktad

Har integritet, har lätt att skapa förtroende och är prestigelös

Vill vara på en arbetsplats som präglas av sammanhållning och engagemang

Om anställningen

Det är en tillsvidareanställning på heltid med placering på huvudkontoret i Alvik. Vi erbjuder månadslön enligt avtal, flexibel arbetstid och subventionerad friskvård. Provanställning tillämpas.

Om rekryteringen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Lyttkens & Partners. Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV senast den 25 februari till ann-kristin@lyttkens.se  ange ansökan HR-Partner Diakonia. Frågor besvaras av Ann-Kristin Lyttkens, 070-710675.

Fackliga företrädare är Robert Törlind, 08-453 69 27, Akademikerföreningen och Annika Andersson, 08-453 69 20, Unionen.

Diakonia välkomnar alla sökande!