Diakonia - Människor som förändrar världen

Ny rapport: Så lyckas vi med klimatanpassningen

Information

Datum:
2015-05-05
Tid:
09:00 - 10:30
Plats:
Stockholm, Myntkabinettet, Slottsbacken 6

"Just copy and paste: Sucessful climate adaptation" heter en rapport som Diakonia tagit fram tillsammans med en samarbetsorganisation i Sri Lanka. Rapporten släpps den 5 maj i samband med seminariet på Myntkabinettet i Stockholm. I panelen medverkar bland annat biståndsminister Isabella Lövin (MP). 

Rapporten "Just copy and paste" handlar om klimatfinansiering. Med utgångspunkt i projekt i Sri Lanka ges konkreta förslag på hur klimatfinansiering kan mångfaldigas och bli framgångsrik. Rapporten publiceras den 5 maj 2015.

Rapporten lyfter tre områden där lyckade klimatanpassningar har studerats: Jordbruk, vatten och infrastruktur. Framgångsrika projekt som kan mångfaldigas, vilket gett rapporten dess namn "Just copy and paste". 

Panelsamtal:

Behoven av klimatanpassning är stora i många länder, men bristen på pengar hindrar genomförandet. Vi bjuder in till ett samtal om hur klimatfinansiering kan bli framgångsrik. 

Medverkande:

Isabella Lövin, biståndsminister (MP) med hög profil i frågan om klimatfinansiering.

Kerstin Lundgren riksdagsledamot och bistånds- och utrikespolitisk talesperson (C). Kerstin vill se en stark klimatprofil i Sveriges bistånd och nya resurser till klimatåtgärder och anpassning.

Anmälan via e-post senast den 30 april

Antalet platser är begränsat. Skicka e-post till Diakonias Petter Lydén för att anmäla dig, senast den 30 april. Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Ladda ner evenemang

  • Iphone, iCal
    Klicka på länken för att ladda ner evenemangen till din kalender.
    Outlook
  • Android
    För att lägga till evenemang i Android måste du först öppna din Google kalender. Klicka på Andra kalendrar och lägg till webbadress. Klistra sedan i länken nedan.
    https://www.diakonia.se/Handlers/EventHandler.ashx?contentlink=18044