Fyra glada flickor på cykel

Lyft Cykelprojektet i vår!

I vår kommer 200 frivilliga att cykla Vätternrundan tillsammans med Diakonia och Stephan Wilson. Detta gör vi för att uppmärksamma hur Cykelprojektet i Bangladesh arbetar för att bryta normer och stötta flickor som vill cykla. Ni som församling kan också vara med och uppmärksamma Cykelprojektet under våren. Vi har samlat ihop en massa tips för hur ni som församling kan engagera er.

Tips till gudstjänst eller annan samling:

Flickor cyklar i en procession

Cykla 315 kilometer eller

Anordna ett cykellopp

Vätternrundan är 315 km och deltagarna i loppet cyklar det under mindre än ett dygn. Men vem har sagt att det behöver göras på så kort tid? Ta er an utmaningen att i församlingen se om ni kan cykla ihop de här 315 kilometrarna tillsammans under våren. Kilometrarna kan samlas in på flera olika sätt, till exempel genom att samla kilometrar som enskilda församlingsmedlemmar cyklat eller varför inte ställa upp en träningscykel på kyrktorget?   

Annars kanske ni kan anordna ett cykellopp för barn- eller ungdomsgruppen eller varför inte för hela församlingen? Det finns flera olika sätt att göra ett cykellopp på.  

  • Mät upp en sträcka och se hur många varv ni hinner på 20 minuter. Värva supporters som stöttar cykelprojektet med x antal kronor per varv du hinner.  
  • Mät upp en sträcka som alla deltagare cyklar två gånger. Den som är närmast sin egen tid på varv 1 och 2 vinner. 

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.