Diakonia - Människor som förändrar världen
Foto: Sean Hawkey
Gå tillbaka

Tillsammans bygger vi upp landet

I Honduras totalförstördes hem, skolor och sjukhus av två kraftiga orkaner i november. Läget är fortfarande akut för många familjer. Diakonia delar ut matpaket och arbetar för att människor ska kunna återvända till sina hem. Risken för att smittas av coronaviruset ökar när hemlösa trängs i härbärgen och saknar rent vatten.

Orkanerna Eta och Iota var några av de kraftigaste som Honduras upplevt. Närmare 100 000 personer bor fortfarande i härbärgen och många familjer har hamnat på gatan. Avsaknaden av rent vatten gör att det är svårt att tvätta sig och stoppa spridningen av coronaviruset.

– Vi delar ut matpaket till över två tusen familjer och vi fokuserar på att människor ska kunna återvända till sina hem, säger Edy Mendez som arbetar med projektet.

Många människor förlorade inte bara sina hus efter orkanerna, utan också sina skördar. Vårt stöd går till att reparera hus och rensa upp så att de som bor i området ska kunna odla igen och på så sätt bli självförsörjande.

– Människor har förlorat allt de odlade. Nu måste vi börja om från början igen, berättar Juan Antonio Ramirez som är en av dem som engagerat sig i hjälpinsatsen.

Att ha tillgång till rent vatten och sanitet är livsviktigt, och extra angeläget nu under coronapandemin. Hittills har vi restaurerat 120 brunnar och byggt toaletter.

Situationen i Honduras visar tydligt vilken enorm prövning människor utsätts för när katastrofen slår till mitt i en global pandemi, som redan innan gjorde livet svårt.

Diakonia finns på plats. Med din hjälp kan fler familjer återvända till sina hem och odlingar.

Swisha en gåva och stötta uppbyggnaden! 

5 000 kr räcker till en vattenreservoar för 10 familjer
800 kr räcker till att bygga en toalett
700 kr räcker till att restaurera en brunn

När du lämnat dina uppgifter kommer de att behandlas av Diakonia. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas.