Diakonia - Människor som förändrar världen
Gå tillbaka

Dominoeffekten

Dominoeffekten handlar om att vi människor hör ihop. Vad vi gör påverkar andra, precis som dominobrickorna i ett dominospel. Tillsammans är vi del av en och samma kropp och tillsammans kan vi göra världen bättre. Vem vet, allt kanske börjar med ert storslagna bygge?!

Så här går utmaningen till:

Beroende på din grupps förutsättningar kan ni välja att dela in gruppen i mindre grupper om 2–3 personer eller låta alla i gruppen bygga tillsammans. Är ni utomhus kan ni välja att bygga storslaget utanför kyrkan eller minivarianter inomhus på borden i cafédelen.

Bestäm hur lång tid ni har på er att samla ihop saker att bygga dominot av och under hur lång tid ni får bygga. Exempelvis 5 minuters materialinsamling och 15 minuters byggtid. Eller varför inte bygga under hela tiden ni ses?

Bygger ni flera dominon kan ni turas om att visa upp era dominoeffekter för varandra och rösta om vilket som föll snyggast. För att göra uppdraget ännu klurigare kan ni sätta en gräns för hur många gånger som dominot får testas innan ni visar upp resultatet för varandra.

Ladda ner hela beskrivningen av Dominoeffekten.