Diakonia - Människor som förändrar världen
Det här är Fatoumata SISSOKO,  Mady KEITA et Dounankoura DOUMBIA som alla får stöd genom OPEN Mali och Världens Barn Det här är Fatoumata Sissoko, Mady Keita och Dounankoura Doumbia som får stöd genom vår samarbetsorganisation OPEN och Världens Barn.

Världens Barn

Årets stora insamlingsdagar för Radiohjälpens insamling Världens Barn är lördagarna den 30 september och den 7 oktober. Vill du vara med och göra skillnad för barn som behöver hjälp?

2017-05-09

OPEN i Mali gör så att barn kan gå i skolan

Diakonias samarbetsorganisation OPEN Mali arbetar med barns rätt att gå i skolan. De lägger även stor vikt vid att utbilda barn till att bli goda medborgare. Många barn i Mali lever i fattigdom och har inte möjlighet att gå i skolan, vilket gör dem lätta att exploatera för människor som utnyttjar barnen till att arbeta med jordbruk, tiggeri och i värsta fall barnhandel/trafficking. Under 2017 kommer OPEN arbeta med att fler barn ska få gå i skolan, främja ungdomars aktiva medborgarskap och förbättra kvaliteten på grundutbildningen. Insatsen når 30 skolor och ca 5000 barn.

Om Mali

Mali ligger i Västafrikas inre delar och landet har ett rikt kulturarv. Under medeltiden var ökenstaden Timbuktu känd som en av den muslimska världens viktigaste städer för utbildning och i dag har musiker från Mali gjort avtryck världen över. Men när det gäller ekonomin är Mali fortfarandet ett av de fattigaste länderna i Afrika. Många barn saknar utbildning och undernäring bland små barn är vanligt förekommande. Behovet av rent vatten och bättre sanitet är också högt. Återkommande perioder av torka i Sahelregionen påverkar befolkningen kraftigt.

Lyssna på radioinslag - P4 Extra

Inför Världens Barn 2016 intervjuades Diakonias Gabriella Riddez av Erik Blix i P4 Extra. Lyssna 50 minuter in i programmet så får du veta mer om det arbete som Diakonia stödjer för att rehabilitera och hjälpa sexuellt utnyttjade flickor och deras barn i Sri Lanka.