Diakonia - Människor som förändrar världen
Det här är Fatoumata SISSOKO,  Mady KEITA et Dounankoura DOUMBIA som alla får stöd genom OPEN Mali och Världens Barn Det här är Fatoumata Sissoko, Mady Keita och Dounankoura Doumbia som får stöd genom vår samarbetsorganisation OPEN och Världens Barn.

Världens Barn

Diakonia är en av de organisationer som deltar i och är förmånstagare till Radiohjälpens riksinsamling Världens Barn.

2018-01-15

Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen och 14 välkända organisationer, SVT och Sveriges Radio. Mer än hundra projekt i världen får stöd varje år. Sedan starten 1997 har Världens Barn samlat in över 1,4 miljarder kronor för att förändra barns livsvillkor i världen. Tillsammans gör vi en unik insamling med upp emot 45 000 engagerade.

Vart går pengarna? 

Allt går till tydliga och budgeterade insatser som syftar till varaktig förändring och ett lokalt ägande i mottagarlandet. Pengarna arbetar i världens svåraste områden – det är där de allra mest utsatta finns, de som allra mest behöver hjälp, de som behöver både akut hjälp för att först överleva men sen få hjälp att själva kunna skapa sina egna liv. 

Diakonias profilprojekt OPEN i Mali

Diakonias samarbetsorganisation OPEN Mali arbetar med barns rätt att gå i skolan. De lägger även stor vikt vid att utbilda barn till att bli goda medborgare. Många barn i Mali lever i fattigdom och har inte möjlighet att gå i skolan, vilket gör dem lätta att exploatera för människor som utnyttjar barnen till att arbeta med jordbruk, tiggeri och i värsta fall barnhandel/trafficking. Under 2017 kommer OPEN arbeta med att fler barn ska få gå i skolan, främja ungdomars aktiva medborgarskap och förbättra kvaliteten på grundutbildningen. Insatsen når 30 skolor och ca 5000 barn.

Så kan du bidra

Hör av dig till Gabriella Riddez så berättar hon mer om hur du kan bidra till kampanjen