Diakonia - Människor som förändrar världen

För körer: Sånger som förändrar

Älskar du att sjunga i kör? Vill du sjunga världen bättre? Nu kan du beställa ett gediget och lättanvänt material för körer, framtaget av Diakonia och Carin Åkesson! 

Sången som drivkraft för en bättre värld

I alla tider, i alla kulturer, över hela världen har människan sjungit sånger för att uttrycka sin glädje och kärlek över livet. Men sången har också fått bära drömmar och längtan i kampen för rättvisa, fred och frihet.

”Sånger som förändrar” är ett material för kör som kommit till i mötet mellan Diakonia och körpedagogen Carin Åkesson. Sångerna är samlade från många länder och tider men har det gemensamt att de bär en berättelse om förändring och utmaning. Några av sångerna har kommit till i frustration, i utsatthet eller under tårar, men de har också fötts i tron på kärleken mellan människor och tron på Gud och en bättre värld. Musik och berättelser varvas till en helhet i en konsert som väcker tro, engagemang och förändringslust.

Passar många olika sorters körer

”Sånger som förändrar” är gjort för att passa olika typer av körer: etablerad körer, projektkörer, kyrkokörer, arbetsplatskörer, kompiskörer.

Målsättningen är att många körer ska använda materialet och bjuda in till konserter som väcker engagemang och intresse för Diakonias arbete. Det finns viss möjlighet att anlita Carin Åkesson som körledare i samarbete med Diakonia.

Notmaterialet till ”Sånger som förändrar” kan fritt beställas genom kontakt via Diakonias hemsida, www.diakonia.se/sjung

Beställ notmaterialet till ”Sånger som förändrar”

Vi skickar gärna notmaterialet till dig och din kör! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig! 

Formuläret har sparats