Diakonia - Människor som förändrar världen

Gudstjänstmaterial

Här kan du hitta material från våra tidigare kampanjer och temaområden för gudstjänster.

Tematiskt gudstjänstmaterial

 • Gudstjänst med fredstema

  Till Diakonias kampanj Kryphålet har Martin Karlsson, pastor i Skåre, tagit fram en ett förslag till gudstjänst med fredstema. Använd hela materialet eller delar i er egen gudstjänst!
 • Material för pilgrimsvandringar

  Här finns andaktsmaterial för pilgrimsvandringen för klimaträttvisa. Vandringen startar i Uppsala den 12 juli och når Lund den 10 september. Den kommer att ge utrymme för utforskande av sambandet mellan kristen...
 • Gudstjänst med tema människor på flykt

  Det finns många tillfällen för församlingen att ta upp internationella rättvisefrågor och Diakonias arbete. Några exempel är vid bibelstudier, gudstjänster, i samtal och bön. Vi har även ett material för konfirmandundervisning. Läs mer om hur din församling kan ta upp rättvisefrågor i bön och gudstjänst.
 • Klimatteologi

  Den här sidan handlar om klimatteologi. Vi har gett sju teologer fria händer att skriva varsin text om skuld, förlåtelse och befrielse i förhållande till klimatkrisen. Klimatförändringarna är en av vår tids...
 • Bön och gudstjänst med fokus på global rättvisa

  Här har vi samlat material som vi använt tidigare och som fortfarande fungerar bra att använda för gudstjänst och bön. 
 • Bön och gudstjänst med fokus på klimat

  Det finns många tillfällen för församlingen att ta upp internationella rättvisefrågor och Diakonias arbete. Några exempel är vid bibelstudier, gudstjänster, i samtal och bön.