Diakonia - Människor som förändrar världen
Action-materialet är främst tänkt att användas av tonårs- och konfirmandgrupper. Det kom ut 2014 och är producerat av Diakonia tillsammans med Equmenia.

Action: Material för tonåringar och konfirmander

"Action – tillsammans förändrar vi världen" är ett inspirerande material för högstadie- och gymnasieungdomar. Perfekt för tonårsgrupper och konfirmander! Här sammanförs ungt engagemang med längtan att vara med och förändra världen till en rättvis och hållbar plats för alla. 

Jesus vision sträcker sig längre än att vi ska köpa rättvisemärkt kaffe och ekologiska kläder. Han utmanar hela vårt sätt att tänka och vänder alla perspektiv upp och ner. En människa som förändrar världen låter sig därför förvandlas inifrån av den Gud som skapat allt.

Sju samlingar

I Action finns vägledning och inspiration för att tillsammans med Jesus göra skillnad. Genom sju samlingar får gruppen i bön, ord och gärningar slå följe och låta visionen om en rättvis och hållbar värld bli verklighet. Vi inbjuds, personligt och gemensamt, att leva evangeliet.

Gedigen handledning för ledare

Till deltagarboken för Action-materialet hör en ledarhandledning med pedagogik, ledarskapssyn, inspiration och utförliga förslag till samlingsupplägg. Materialet passar utmärkt inför konfirmation.

Besök equmenias sajt för att läsa mer om materialet!  

"Action - Tillsammans förändrar vi världen" har tagits fram av Diakonia och Magnus Sternegård och Linnea Gullholmer på equmenia. Det är utgivet på Marcus förlag och presenterades första gången på Bokmässan i Göteborg 2014.