Diakonia - Människor som förändrar världen

Länkar - riktlinjer

Diakonias riktlinjer för länkning styr vilka webbplatser vi länkar till, hur och varför vi gör det. Här kan du också se vad som gäller om du vill länka till oss.

2017-01-18

Vilka länkar Diakonia till?

Vi strävar efter att hålla en hög kvalitet på vår webbplats länkar. Detta innebär att vi vill att de ska leda till seriösa och regelbundet uppdaterade webbplatser, bloggar, sidor etc. En annan grundregel är att länken ska leda till sidor med information som relaterar till Diakonias verksamhet.

Då vi länkar till en extern webbplats anges detta tydligt i länktexten ("Till" följt av tydlig information om vart länken leder). Webbplatsen vi länkar till öppnas även i ett nytt fönster. Samma sak gäller för länkar till dokument.

Vi använder i regel inte integrerande länkar, det vill säga ingen information från helt externa webbplatser hämtas automatiskt och placeras på Diakonias webbplats.

Undantag - integrerade länkar för gåvofunktionen: För de formulär som du fyller i för att ge en gåva på webbplatsen använder vi integrerade länkar, så kallade iframes. Detta innebär i korthet att sidorna visas på Diakonias webbplats fast det egentligen, rent fysiskt, är publicerade på en annan webbplats. De integrerade länkarna innebär ingen säkerhetsrisk för dig som användare.

Diakonias ansvar

Länkar till externa webbplatser och dokument ska öppnas i egna fönster och vi ska alltid ange vart man hamnar då man klickar på länken.

Diakonia länkar till seriösa och regelbundet uppdaterade webbplatser, bloggar etc. Men vi tar inte ansvar för information som publiceras på webbplatser som vi länkar till. Inte heller kan vi ansvara för dessa webbplatsers säkerhet eller teknik.

Interna länkar till sidor inom samma del av vår webbplats öppnas i samma fönster. Interna länkar som leder till andra Diakonia-webbplatser öppnas dock i nya fönster, så att du lätt kan stänga ned och komma tillbaka till utgångspunkten.

Interna länkar inleds som regel med orden "Läs mer" följt av en tydlig beskrivning av länkens innehåll.

Länkar till interna dokument innehåller, då det är möjligt, information om filformat och storlek, då denna överstiger 5 MB.

Diakonia ser regelbundet över alla länkar som finns på webbplatsen. Rapportera gärna icke fungerande länkar till oss! 

Vill du länka till Diakonias webbplats?

Organisationer, företag och privatpersoner är varmt välkomna att länka till oss! Meddela gärna oss då du publicerar en länk till oss. Kanske kan vi länka tillbaka eller samarbeta på annat sätt!?

Diakonias logotyp får endast användas efter tillstånd från Diakonia. Kontakta webbredaktören för mer information.