Diakonia - Människor som förändrar världen
Marcelina Melchior Escobar i Guatemala är involverad i organisationen AGIMS som arbetar för jämställdhet. Efter att gått en utbildning har hon öppnat ett eget bageri och blivit mindre beroende av sin man. Foto: Markus Marcetic

Foton på diakonia.se

Tycker du att vi har vackra bilder på vår webbplats? Det tycker vi och vi vill framföra Diakonias tack till fotograferna som har hjälpt oss att lyfta fram de människor som förändrar världen, och som dessutom generöst upplåtit sina bilder.

2017-01-18

Tack till våra fotografer

 • Claes Herrlander som bland annat fotograferat och filmat Diakonias arbete i Peru (2013) och Jordanien (2012). Han har tidigare också gjort två filmer om Diakonias arbete med barnlitteratur i Palestina.
 • Aida Burnett-Cargill har vid flera tillfällen fotograferat Diakonias verksamhet och samarbetsorganisationer i Mellanöstern. 2013 besökte hon Libanon för Diakonias räkning och gjorde reportage från vårt arbete på kvinnofängelser.
 • Markus Marcetic som har besökt Diakonias samarbetsorganisationer under många år och tagit vackra och starka bilder från bland annat från Indien, Sri Lanka (2005, 2006 och 2011), Zambia (2008), Thailand (2008) och Guatemala (2012). Markus har också fotograferat  Diakonias personal och olika aktiviteter i Sverige.
 • Ollivier Girard som dokumenterade Diakonias utvecklingsarbete och katastrofhjälp i Burkina Faso (2012).
 • Lars Rindeskog som 2011 berättade om Diakonias utvecklingsarbete och katastrofhjälp i Puntland, Somalia.
 • Joakim Roos har tagit bilderna från Honduras till kampanjen Tro, hopp och hiv (2008) samt reste med Diakonia till Kongo-Kinshasa för att fotografera till kampanjen "Rättvisa i konflikt" 2011.
 • Stuart Corlett har dokumenterat Diakonias stöd till organisationen New Life Center i Thailand.
 • Stephen Welch besökte 2012 Kambodja och berättade bland annat om Diakonias samarbetsorganisationer LICADHO och Equitable Cambodia. Han har också besökt våra samarbetsorganisationer i Sri Lanka fem år efter tsunamin. 
 • Peter Hoelstad har tagit bilderna från Burkina Faso och Kenya till klimatkampanjen Himlen har ett tak (2009-2010).
 • Robban Andersson har fotograferat för Diakonia under många år då han besökt bland annat Myanmar/Burma, Sydafrika och Kongo-Kinshasa. Robban har fått priser i den prestigefyllda tävlingen Årets Bild.
 • Gustav Arvidsson fotograferade 2011 Diakonias arbete i Colombia, och det materialet användes i kampanjen "Rättvisa i konflikt".
 • Shawn Baldwin har bland annat fotograferat i Egypten där Diakonias samarbetsorganisation arbetar mot kvinnlig könsstympning

Bilder tagna av Diakonias personal. Många av de bilder du ser på webbplatsen har tagits av Diakonias personal och ibland också av personer i de organisationer vi stödjer. I de fall då någon i vår personal har tagit bilden anger vi inget fotografnamn. Det gör vi dock då bilden kommer från någon av våra samarbetsorganisationer.

Diakonias fotopolicy i korthet

Alla människor som visas på bild behandlas med respekt och omsorg. Diakonia strävar efter att aldrig förmedla stereotypa bilder från fattiga länder, inte heller bilder som förstärker vanliga fördomar.

Vi undviker i det längsta att visa bilder som exponerar människor i extrema och utsatta situationer. Detta avvägs mot det faktum att du som webbplatsbesökare vill och behöver ha bild av situationen för att kunna förstå den.

Människor på bilder ska ha gett sitt medgivande till att bilden visas. De människor vi visar på bild ska vara namngivna, så långt det är möjligt och så länge det inte utsätter personen för fara. Genom bilden och bildtexten kan dessa personer berätta om hur de förändrar världen. De ger ett ansikte åt den dagliga kamp för rättvisa som miljoner människor utför varje dag, världen över.