Diakonia - Människor som förändrar världen
Under politikerutfrågningen i Halmstad kan du se Ulf Frödins träffsäkra illustrationer.

Politikerutfrågning i Halmstad

Bor du i Halmstad? Vill du ha en mer rättvis värld? Då hoppas vi att du kommer till Immanuelskyrkan den 26 april kl 19 för att lyssna på vad riksdagskandidater från din del av landet tycker om globala rättvisefrågor!

2014-04-10

 Vi tycker att det talas allt för lite om Sveriges roll i biståndet, hur vi ska motverka skatteflykt och om hur svensk export på bästa sätt bidrar till mänskliga rättigheter. Dessutom vill vi att Sverige tar täten i klimatfrågan, bland annat genom att avsätta pengar för klimatfinansiering för fattiga länder.  

Genom att föra in globala rättvisefrågor i debatten inför valet ger vi röst åt dem som inte hörs - människor i fattiga länder. Deras liv och möjlighet till utveckling och hållbar framtid påverkas av de beslut som fattas i Sverige och EU.

Därför ordnar vi, tillsammans med församlingar och aktivistgrupper, politikerutfrågningar runt om i landet. Den 26 april kl 19 kommer vi till Halmstad och Immanuelskyrkan (Strandgatan 20).

Medverkande kandidater till riksdagen:

  • Jenny Axelsson (C)
  • Mikael Wendt (FP)
  • Lars Gustafsson (KD)
  • Adnan Dibrani (S)
  • Jon Thorbjörnson (V)
  • Agneta Börjesson (MP)


Poeten och artisten Emil Jensen medverkar och du kommer att kunna se flera av tecknaren Ulf Frödins "gubbar" som träffsäkert sätter fingret på brännande frågor.

Politikerutfrågningar under supervalåret 2014

Inför höstens val går debatten hög kring frågor om skatter, skola, vård och omsorg. Men vilken plats får de internationella frågorna? Vilket ansvar har Sverige? För att lyfta de globala utmaningarna inbjuder Diakonia riksdagskandidater till politikerutfrågningar runt om i landet, för att höra vad de har att säga om bistånd, klimaträttvisa och skatteflykt.

I kalendariet ser du datum och plats för alla politikerutfrågningar