Diakonia - Människor som förändrar världen
Med denna bild vann Elin vår tävling på Instagram.

Elin vann vår tävling på Instagram

Inför Internationella dansdagen den 29 april utmanade vi våra följare på Instagram att dela med sig av bilder som kopplade samman dans med kampen för frihet och mänskliga rättigheter. Vann gjorde Elin med en ögonblicksbild från en checkpoint.

2015-05-20

Dans som del av människors identitet

Dans är en viktig del av människors kulturella identitet. Genom dansen berättar de sin historia och de berättar om sitt folks kamp för sina rättigheter. Därför lyfte vi fram dansen i en bildtävling på Instagram.

Läs mer om tävlingen

Den vinnande bilden - ett magiskt ögonblick

Så här skrev Elin om sitt tävlingsbidrag, som du ser här på sidan:

"@diakonia_sweden firar den internationella dansdagen den 29:e april! Mitt bästa dansminne är från juli 2013 då vi som deltar i Moving Mountains Festival sjunger sånger för att hålla modet uppe medan vi köar i israeliska statens checkpoint mellan Betlehem och Jerusalem. De av oss som passerat trotsar förbjudet mot att skapa folksamling och stannar kvar för att dansa och sjunga i väntan på att alla i gruppen ska passera. Vi sjunger "We're dancing for a free Palestine" och att vi vill att muren ska falla. Vi blir konstigt nog inte bortkörda, och plötsligt står en israelisk vakt med sitt gevär på magen mitt i folksamlingen och dansar med oss. Ett kort ögonblick av hopp om en annan värld!"

Följ oss på Instagram!

Följ oss på www.instagram.com/diakonia_sweden om du är nyfiken på hur Diakonias arbete med bistånd bedrivs runt om i världen!