Diakonia - Människor som förändrar världen
Nanay Maria (till vänster) är en av många som har drabbats av tyfonen Haiyans framfart i Filippinerna. Hon har fått mat, vatten och filtar av CPBC, som genom Diakonias stöd kan ge ut förnödenheter på plats. Foto: CPBC

Insamlat hittills till Filippinerna: 1 303 742 kronor

Diakonias samarbetsorganisation The Convention of Philippine Baptist Churches, CPBC, arbetar fortfarande intensivt med att hjälpa de nödställda i Filippinerna. Hjälpen har nått många människor men behovet är fortsatt stort.

2013-12-13

Det humanitära behovet fortsätter

Det är fortfarande många människor som är i akut behov av mat, vatten, sanitära möjligheter och tak över huvudet efter tyfonen Haiyan. Sammanlagt har minst 6 000 människor dött av Haiyans framfart, och många saknas fortfarande.

1 303 742 kronor från Diakonias givare

Glädjande är dock att hjälpen når fram. Och att tack vare generositeten från Diakonias givare har vi fått in totalt 1 303 742 kronor som vi förmedlar direkt till Filippinerna. En del av pengarna går till vår samarbetsorganisation CPBC:s insatser för att ge förnödenheter till människor på plats.

Vi stödjer också ACT Alliances insats i Filippinerna, som genom ett stort antal organisationer och kyrkor har samlat in miljontals kronor för att ge stöd till dem som drabbats av tyfonen. Arbetet är långt ifrån över, och det finns fortfarande mycket att göra i det humanitära arbetet och återuppbyggnadsarbetet innan invånarna kan bygga upp sin tillvaro igen.