Diakonia - Människor som förändrar världen

Det här gör Diakonias församlingar för Världens Barn

Runtom i Sverige kommer Diakonias partnerförsamlingar att göra insamlingsaktiviteter för Världens Barn i oktober 2013. Det tycker vi är fantastiskt! Här kan du läsa om aktiviteterna, och bli inspirerad till att göra skillnad!

2013-10-03

Alvesta

Den 5 oktober dedikerar Alvesta Missionskyrka hela dagen åt Världens Barn. På eftermiddagen mellan 14-16 säljs fika med Rättvisemärkt kaffe, och på kvällen hålls en konsert med grupper och soloartister. Alla intäkter under dagen går till Världens Barn.

Huskvarna

Den 11 oktober anordnar Missionskyrkan i Huskvarna musikkafé med bandet The Wallstreet Dungenons till stöd för Världens Barn. Dagen efter sker det en stor insamling för Världens Barn i hela Huskvarna centrum.

Jönköping

I Jönköping är Ansgariikyrkan aktiv för insamlingen för Världens Barn! Den 7 oktober delas foldern "Vi kommer i veckan" ut till ca 500 hushåll i Vättersnäs, och fem dagar senare kommer försmalingsmedlemmar att besöka dessa adresser i insamlingssyfte.

Den 8 oktober sänds dessutom ett timmeslångt närradioprogram om Diakonia och Världens Barn, där bland annat Diakonias församlingsombud Bengt Lindén medverkar. Slutligen tas även en kollekt up under församlingens gudstjänst till förmån för Världens Barn.

Katrineholm

I samband med Katrineholms Kulturnatt den 5 oktober har Mariakyrkan en utställning på det lokala butiken, där man kan ge en gåva till Världens Barn.

Stockholm

I Immanuelkyrkan hålls välgörenhetskonserten Note to God - som bjuder på bland annat gospel och jazz. Överskottet från konserten går delvis till Världens Barn.

Örebro

I Betlehemskyrkan i Örebro hålls en skördefest under den 12 oktober. Överskottet från festen går till Diakonia och Världens Barn.

Östervallskog/Årjängs kommun

Den 11 oktober kommer scouter, elever, lärare och föräldrar i Östervallskog att samlas i den lokala Missionskyrkan för att sedan tillsammans knacka dörr och samla in pengar för Världens Barn.

Övrigt

Den 14 oktober hålls en välgörenhetskonsert till förmån för Världens Barn på Kompassen med Kulturskolans körer och artisten Sanna Nielsen. Intäkterna från biljetterna som säljs går till Världens Barn-insamlingen. Under konserten blir det också fika och information om Diakonias Mullyprojekt i Kenya.

Vill du också göra skillnad?

Blir du inspirerad av att se vad församlingarna ska göra för Världens Barn? Kom på något du kan göra i din församling, och skriv till Eva Söderström på Diakonia, så lägger vi upp din aktivitet på denna sida.
 
TACK till alla ni som gör skillnad för Världens Barn!