Diakonia - Människor som förändrar världen

Åh, ni har stavat fel kanske du tänker när du läser rubriken. Svaret är nej. Det är rättstavat. Vi på Diakonia har nämligen tagit fram konceptet "homepraty" för att du ska kunna bjuda hem dina vänner, grannar eller arbetskamrater och prata om vad vi tillsammans kan göra för att förändra världen.

2016-03-31

Vi vill skapa en rörelse i Sverige där vi ses hemma hos varandra och lär oss mer om orättvisor i världen och hur vi kan engagera oss för att förändra dem. En plats där människor kommer samman och utifrån en människas livsberättelse får lära sig om utveckling i världen och Diakonias arbete.

Vi har samlat berättelser från människor vi mött i vårt arbete runt om i världen, genom deras berättelser kan vi förstå och diskutera de orättvisor som finns. I höst har homepratyt fokus på flyktingar från Syrien. Ni får lära känna Farouk al-haj Ahmed och hans familj som bor i ett flyktingläger i Libanon. Genom att läsa hans brev, laga hans favoriträtt och lyssna på musik som han gillar får ni en levande bild hans verklighet. 

Du behöver inte kunna allt om Diakonia för att arrangera ett homepraty. Vi ger dig:

En guide på hur du lägger upp ett homepraty.

Fina bilder på hårda plattor som kan skickas runt i gruppen.

Ett personligt brev från Farouk.

Recept på Farouks favoriträtt Makluba, som ni kan laga och äta på homepratyt.

Farouks favoritmusik.

Information om Diakonia.

Tips på hur man kan engagera sig, som till exempel månadsgivare.