Diakonia - Människor som förändrar världen
stripe
Act now for climate justice är en global kampanj som kräver ett ambitiöst och rättvist globalt klimatavtal. Foto: Gustav Hugosson

Material för samtal om klimaträttvisa

Här finns material och underlag för dig som vill prata klimaträttvisa i din församling. I december träffas världens ledare på ett toppmöte i Paris, COP21, för att komma överens om ett avtal som hålla nere jordens uppvärmning. Under hösten arbetar Diakonia och Svenska kyrkan för att avtalet ska ta hänsyn till de allra fattigaste. Vi vill ha klimaträttvisa. 

2015-09-15 Ansvarig: Annette U Wallqvist

Klimatförändringarna drabbar fattiga 

Växthusgaser känner inga gränser. Konsekvenserna av den rika världens utsläpp, drabbar just nu de fattigaste länderna hårdast. Vi ser de stora katastroferna i medierna. Cykloner, översvämningar och svår torka.

Men vardagen – långt ifrån nyhetsrubrikerna - är svårare än så. Regn kommer inte längre som de brukar, skogar torkar ut, isar smälter. Konsekvensen blir uteblivna skördar, sjukdomar på nya platser och dricksvatten som bristvara.

Vi har gjort en power point-presentation för dig som vill prata om klimaträttvisa i din församling. Det finns också ett fördjupningsmaterial om du vill få lite extra kunskap.

Samla in namnunderskrifter i höst!

Genom att samla in namnunderskrifter vill vi sätta press på svenska politiker att inte komma hem tomhänta från mötet. Ladda därför gärna ner vår namninsamling och be om undrskrifter i anslutning till träffen.